Снимка БулфотоПламъците се разпространяват бързо заради силните ветрове, достигащи скорост до

...
Снимка БулфотоПламъците се разпространяват бързо заради силните ветрове, достигащи скорост до
Коментари Харесай

Четирима са вече загиналите в пожарите в Турция

Снимка Булфото

Пламъците се популяризират бързо заради силните ветрове, достигащи скорост до 80 км/ч.

Броят на загиналите в резултат на горските пожари в Южна Турция достигна четирима души, заяви министърът на земеделието и горите Бекир Пакдемирли, съобщи ТАСС.

За страдание, вследствие на пожарите почина още един човек. Това е станало в региона на Мармарис, беше представен министърът от телевизия ТРТ. Преди това беше обявено за трима починали.

По данни на Дирекция за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД), броят на потърпевшите е 183, добавя Българска телеграфна агенция.

Първият горски пожар избухна през вчерашния ден покрай курортното градче Манавгат в южната провинция Анталия, по предварителни данни, поради огромните горещини в региона. Пожари пламнаха и в няколко други провинции.

По-рано в четвъртък турските малките екрани ТРТ Хабер и СиЕнЕн-Тюрк съобщаваха за огромни горски пожари в осем окръга в Южна Турция.

Обхванати са големи площи на 19 места в окръзите Анталия, Адана, Османие, Мерсин, Кайсери, Мугла, Айдън, Кютахия.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР